Odoo webshops en ERP

Wat is Odoo en waarom Odoo?

Odoo is een open source ERP pakket, of was dat oorspronkelijk want het vroegere OpenERP heeft ondertussen zoveel extra functionaliteiten bij gekregen dat het zelfs niet eens meer alleen een ERP pakket is, het is veel meer dan dat. De Belgische Fabien Pinckaers hield de software die hij ontwikkelde niet enkel voor zijn eigen bedrijf maar stelde die open aan de wereld via een open source licentie en zo werd Odoo wat het vandaag is. Duizenden mensen, echt wereldwijd bouwen mee en verlenen diensten om de software in te zetten bij kleine maar ook grote, zelfs heel grote bedrijven. o.s.admin bouwt websites of webshops voor startende of kleine zelfstandigen en een website bouwen is 1 ding maar bij een webshop komt heel wat meer kijken en het staat niet los van uw bedrijfsbeheer. Hoewel WordPress makkelijk kan uitgebreid worden naar een webshop (er zijn wereldwijd miljoenen webshops mee gebouwd), heeft Odoo natuurlijk een stapje voor wanneer alles automatisch geïntegreerd is met uw bedrijfsbeheersoftware en boekhouding.

Wat ik voor u kan doen?

  • Het aankopen van een domeinnaam.
  • Een Odoo installatie van de community edition + interessante plugins (+configuratie van de Belgische boekhouding) klaarzetten bij een vaste managed host.
  • Het designen van de site of het uitkiezen en installeren van een bestaand thema.
  • Het mee uitzetten van een eenvoudige, sterke sitestructuur.
  • Data opladen.
  • Het testen of alles wel responsive (desktop/tablet/smartphone) is en de nodige verbeteringen aanbrengen.
  • SEO technische zaken goed zetten en aangeven hoe u daarmee verder aan de slag kan.
  • Mee uitzoeken welke plugins een goede keuze zijn om extra functionaliteit aan de site of ERP toe te voegen.

Hoe werk ik?

Als u kiest voor Odoo ce om een webshop te bouwen, kies je meteen ook voor gloednieuwe beheerssoftware voor je bedrijf, inclusief boekhouding als je dat wil. Dat is geen kleintje en dus bekijken we samen eerst hoe de aanpak van het project ook voor jouw bedrijf een haalbare kaart wordt.

Net zoals bij WordPress, hoeft de webshop op zich helemaal niet veel te kosten als u dat niet wil. Er zijn ook voor Odoo mooie thema’s en fantastische plugins ter beschikking die ofwel gratis zijn ofwel echt wel hun geld waard zijn. Een ruimer budget laat dan weer toe om een site echt de looks te geven zoals jij die voor ogen hebt.

U kan vanaf dag 1 gebruik beginnen maken van de Odoo software en ook volgen hoe de site vorm krijgt en kan u meteen bijsturen waar nodig. Wanneer alles naar wens is en voldoende getest is op tablets en mobiele toestellen, wordt de site gekoppeld aan uw domein.

Later blijf ik steeds tot uw dienst voor de nodige aanpassingen, opleidingen, als u dat wenst.

Hoeveel kost Odoo ce?

Per jaar betaalt u sowieso 180 euro aan hosting. U maakt zoveel gebruikers aan als u wil en installeert elke module waarvan u droomt zonder bijkomende kosten.

Het implementatietraject is heel specifiek en dus werk ik in regie. Het hangt erg af of u van nul begint, of er al heel wat data bestaat die geïmporteerd moet worden en of er bedrijfsprocessen bestaan waarvoor Odoo misschien een kleine aanpassing nodig heeft. In deze zin bied ik geen Odoo diensten aan aan grote bedrijven waar er heel wat bestaande processen getackeld moeten worden. Ik wil niemand afschrikken maar switchen van bedrijfspakket is geen lachtertje en er komt heel wat bij kijken. Wanneer u van nul begint, is Odoo in elk geval een haalbare en betaalbare kaart en kan u geen betere keuze maken! Om te weten waaraan u financieel toe bent, kan ik een aantal nodige routinetaken opsommen met een tijdsschatting. Verder houd ik u tijdens het project continu op de hoogte waar we staan. Niet alles moet vanaf dag 1 geconfigureerd en gebruikt worden waardoor de software de groei van uw bedrijf kan volgen.

INTERESSE?

Stuur een berichtje met uw gegevens en ik maak graag een vrijblijvende offerte!

Of bel even op nummer 0476/72.50.10 voor meer info.

Mijn werk

Footer > Odoo

ODOO ONDERSTEUNING VOOR DE KLEINE ZELFSTANDIGE ...

Scroll to Top