Odoo webshops en ERP

Wat is Odoo en waarom Odoo?

Odoo is een open source ERP pakket, of was dat oorspronkelijk want het vroegere OpenERP heeft ondertussen zoveel extra functionaliteiten bij gekregen dat het zelfs niet eens meer alleen een ERP pakket is, het is veel meer dan dat. De Belgische Fabien Pinckaers hield de software die hij ontwikkelde niet enkel voor zijn eigen bedrijf maar stelde die open aan de wereld via een open source licentie en zo werd Odoo wat het vandaag is. Duizenden mensen, wereldwijd bouwen mee en verlenen diensten om de software in te zetten bij kleine maar ook grote, zelfs heel grote bedrijven.

Odoo heeft 2 versies, de community en enterprise versie. Op odoo.com vindt u alle prijsinformatie over de enterprise versie. De community versie is nog steeds open source en dus gratis.

Lees ook …

Wat kan ik voor u doen?

 • Het aankopen van een domeinnaam.
 • Een Odoo installatie + interessante plugins klaarzetten.
 • ERP implementatie
 • Webshop
  • Het designen van de webshop of het uitkiezen en installeren van een bestaand thema.
  • Het mee uitzetten van een eenvoudige, sterke sitestructuur.
  • Data opladen.
  • Het testen of alles wel responsive (desktop/tablet/smartphone) is en de nodige verbeteringen aanbrengen.
  • SEO technische zaken goed zetten en aangeven hoe u daarmee verder aan de slag kan
 • Mee uitzoeken welke plugins een goede keuze zijn om extra functionaliteit aan de site of ERP toe te voegen.

Hoe werk ik?

Als u kiest voor Odoo om een webshop te bouwen, kies je meteen ook voor gloednieuwe beheerssoftware voor je bedrijf, inclusief boekhouding als je dat wil. Dat is geen kleintje en dus bekijken we samen eerst hoe de aanpak van het project ook voor jouw bedrijf een haalbare kaart wordt.

Net zoals bij WordPress, hoeft de webshop op zich helemaal niet veel te kosten als u dat niet wil. Er zijn ook voor Odoo mooie thema’s en fantastische plugins ter beschikking die ofwel gratis zijn ofwel echt wel hun geld waard zijn. Een ruimer budget laat dan weer toe om een site echt de looks te geven zoals jij die voor ogen hebt.

U kan vanaf dag 1 gebruik beginnen maken van de Odoo software en ook volgen hoe de site vorm krijgt en kan u meteen bijsturen waar nodig. Wanneer alles naar wens is en voldoende getest is op tablets en mobiele toestellen, wordt de site gekoppeld aan uw domein.

Later blijf ik steeds tot uw dienst voor de nodige aanpassingen en/of opleidingen.

Hoeveel kost Odoo?

Als u kiest voor de enterprise versie betaalt u per gebruiker en per applicatie. Als u kiest voor de community versie maakt u zoveel gebruikers aan als u wil en installeert u elke module die u wenst zonder bijkomende kosten. Hosting van de installatie kan vanaf 60 euro per jaar.

Het implementatietraject is heel specifiek en dus werk ik in regie. Het hangt erg af of u van nul begint, of er al heel wat data bestaat die geïmporteerd moet worden en of er bedrijfsprocessen bestaan waarvoor Odoo misschien een kleine aanpassing nodig heeft. Om te weten waaraan u financieel toe bent, kan ik een aantal nodige routinetaken opsommen met een tijdsschatting. Verder houd ik u tijdens het project continu op de hoogte waar we staan. Niet alles moet vanaf dag 1 geconfigureerd en gebruikt worden waardoor de software de groei van uw bedrijf kan volgen.

Odoo webshops en ERP 1 - Open source software freelancer
MET 5 JAAR EXPERTISE IN ALLE VERSIES VAN ODOO

Scroll to Top