Odoo prijzen

Wat is Odoo en waarom kiezen voor Odoo?

Zeker eerst eens kijken op odoo.com als u nog nooit hoorde van Odoo maar anders weet u wel waar het om gaat. Wat voor u misschien niet meteen zo duidelijk is en waarom ik een Odoo fan ben ...

  • Fabien Pinckaers, de maker van Odoo stelt 1 ding voorop, de beste software creëren voor het beheer van al uw bedrijfsprocessen. Elk jaar komt er een verbeterde versie uit en alle applicaties die nodig zijn voor een optimale, efficiënte werking van uw bedrijf zijn geïntegreerd.

  • Omdat Odoo open source (nu open core) is, zijn niet alleen de huidige 2800 werknemers van Odoo actief bezig met de software maar naar schatting wereldwijd 120.000 mensen zoals ik.

Hoeveel kost Odoo?

Software

De software zelf heeft 2 versies, de community (de basis) en enterprise versie (de basis + extra apps).

Community edition (ce)

De community versie is nog steeds open source en dus gratis. Of de open source versie voor u voldoende is, hangt volledig van uw activiteiten af en welke apps u nodig heeft.

Enterprise edition (ee)

Als u kiest voor de enterprise versie betaalt u per gebruiker. Ofwel 25 euro per maand bij Odoo online hosting ofwel 37,5 euro per maand voor on-premise of sh hosting.

Hosting

Wanneer je kiest voor de community edition van Odoo, moet je zelf (of je partner) sowieso hosting voorzien. Wanneer je kiest voor de enterprise edition zijn er verschillende opties ...

25/gebruiker/maand incl. hosting (Odoo online, het standaard plan)

Bij Odoo zelf betaalt u niets extra voor de hosting en heeft u het bijkomend voordeel dat zowel updates als upgrades (elk jaar) naar nieuwere versies gratis zijn. Zelfs e-mailintegratie, backups en een domeinnaam zijn uw zorg niet. De helpdesk staat ook onbeperkt tot uwer beschikking. Aan elk voordeel een nadeel ... bij odoo.com moet u het doen met de apps van Odoo zelf en kan u geen apps installeren die niet door Odoo zelf geschreven werden. U kan wel het één en ander zelf sturen zonder custom code met de Studio app en automated actions, een aan te raden keuze maar daar zijn wel grenzen aan.

37,5/gebruiker/maand excl. hosting (het gepersonaliseerd plan)

Odoo on-premise

Als odoo.com voor u geen optie is, is eigen hosting noodzakelijk.

Odoo sh

Als er veel custom code nodig zal zijn, is het zinvol om odoo.sh te bekijken. Een hosting platform volledig afgestemd op Odoo. Dit is eerder van toepassing voor een groter bedrijf dat nood heeft aan verschillende omgevingen om aanpassingen aan de code te testen en goed te keuren.

Wie ben ik en hoe pak ik mijn Odoo dienstverlening aan?

Odoo learning partner

Ik ben al enkele jaren een Odoo partner maar je zal mij niet vinden op de officiële partner pagina van Odoo. Hier vind je de 3 officiële levels gaande van Ready naar Silver naar Gold en ik ben een zogenaamde Learning partner, iemand die zich voorbereidt om door te groeien naar Ready partner enzoverder. Dat is mijn ambitie niet dus Learning partner, since 2015 and always learning! :-)

Het maakt voor mij niet uit voor welke versie van Odoo u kiest. Ik heb klanten die met de community edition werken, die gebruik maken van het standaard (of zelfs gratis plan) bij Odoo zelf of die tekenden voor het gepersonaliseerde plan.

Als Odoo freelance consultant (zowel functioneel als technisch) moet ik ook niet per sé uw officiële partner worden ... ik sta u graag met raad en daad bij bij eender welke Odoo vraag.

Mijn dienstverlening

Al mijn werk gebeurt in regie en wordt gelogd per minuut. In mijn Odoo portaal kan u mijn prestaties continu opvolgen.

Opleiding en configuratie

Odoo inzetten/implementeren voor uw firma is geen kleintje en u zal zeker alle hulp kunnen gebruiken. Ik ondersteun u zo efficiënt mogelijk met opleiding en configuratie.

Extra modules

Buiten opleiding en configuratie, ondersteun ik u ook in de keuze, installatie en onderhoud van extra modules wanneer de standaard functionaliteit van Odoo in een bepaalde situatie niet voldoet.

  • OCA modules zijn gratis en zeker kwailteitsvol.

  • Third party modules zijn meestal betalend en de kwaliteit ervan is op voorhand niet gekend. U moet er rekening mee houden dat er mogelijks extra werk nodig is buiten de aankoopkost.

  • Eigen geschreven modules zijn ook mogelijk.

Updates en upgrades

Wanneer u start met Odoo, start u met een bepaalde versie. Het onderhoud van de Odoo code binnen dezelfde versie noemt men een update. Dit moet op regelmatige tijdstippen gebeuren en kan eventueel een impact hebben op extra modules maar die is eerder minimaal.

Elk jaar in oktober brengt Odoo een nieuwe versie uit. Het overstappen/migreren naar de nieuwe versie kan wel een grote impact hebben op extra modules en vraagt dus meer werk. Een overstap is altijd wenselijk maar dient niet zomaar onmiddellijk te gebeuren. We bekijken samen kosten/baten.