Hoe configureer je de installatie naar uw domeinnaam?

Nu kunnen we echt van start! Hier vindt u nog enkele belangrijke instellingen die ik nog niet voor u heb kunnen doen omdat ze afhankelijk zijn van uw domeinnaam.

Er staat voor u een nieuwe WordPress installatie klaar waarin al heel wat voorgeïnstalleerd en geconfigureerd werd (en zelfs een klein beetje geprogrammeerd). Welke stappen moet u nog ondernemen om alles af te stemmen op uw domein? Na inloggen, gaat u naar …

Instellingen

Algemeen

  • Website titel: vul hier uw bedrijfsnaam of productnaam in.
  • Tag lijn: vul hier de slogan van uw bedrijf of product in.
  • Email-adres: initieel [email protected] U verandert dit best naar uw emailadres.

Media

TinyPNG account: registreer een nieuwe gratis account.

SEO

Search Appearance > Algemeen

Knowledge Graph > Bedrijfsnaam en Bedrijfslogo opgeven.

Sociaal > Accounts

Hier kan u de links opgeven naar uw sociale media.

Weergave

Aanpassen

Hier vind je alle instellingen die je kan veranderen aan het Beaver Builder thema dat actief is, maar je hebt nog veel meer vrijheid dan dit. Ik vertel hier enkel wat in eerste instantie belangrijk is en later komen we hier geregeld terug.

Settings > Website-identiteit > Website icoon

Meestal hebben de tabbladen in je browser een specifiek icoontje voor de title van de pagina. Dit is de zogenaamde favicon, een vierkant formaat van 512px. Het is meestal een afgeleide van je bedrijfslogo of je bedrijfslogo zelf als dit er zich toe leent. Hier enkele tips over tools die je kan gebruiken om een favicon te maken of af te leiden uit uw logo.

Pagina’s

Alle pagina’s

Bewerk de pagina met titel “Uw bedrijfsslogan”, geef ook hier uw slogan in als titel en geef ook een samenvatting op van uw bedrijf. De inhoud van het samenvattingsveld zal getoond worden in de zoekresultaten onder de link naar uw pagina. Het is de zogenaamde alt description die je voor elke pagina en post best aanmaakt. Geef je deze niet op, dan toont Google zelf de eerste 156 karakters uit de inhoud van uw pagina en dat is niet altijd wat je wil of kan toch meestal beter om mensen aan te moedigen om door te klikken naar uw pagina.

Footer > WordPress

ONTDEK DE 2 WORDPRESS OPTIES BIJ O.S.ADMIN ...

Scroll to Top