WordPress websites

Wat is WordPress en waarom WordPress?

Een website bouw je dezer dagen niet meer vanaf nul. Er zijn zoveel dingen die je zou moeten heruitvinden terwijl die gratis aangeboden worden. Een website bouw je met een CMS, een zogenaamd content management systeem. Er zijn heel wat Open Source CMSsen beschikbaar waaronder bijvoorbeeld WordPress, de meest populaire sinds lange tijd en nog steeds. En juist daarom koos ik om met WordPress aan de slag te gaan. De software is gratis en zeer toegankelijk voor een heel breed publiek. U kan zelf met heel wat zaken ongetwijfeld prima aan de slag. Wordt het een beetje technischer of grafischer, dan bied ik u graag mijn diensten aan.

Website laten maken

U heeft beslist om een website te laten maken? Ik maak graag voor u een overzicht van de tijd die nodig is voor de functionaliteiten die u wenst. Bij het opzetten van de site, houd ik vanaf de eerste moment rekening met SEO zodat uw site straks goed gevonden wordt. Om u een idee te geven van een prijs. lgomorika.be werd op 8 uur opgezet, inclusief integratie Google SMTP, Calendar, Photos, Search Console en My Business. Na livegang zorg ik er voor dat uw installatie en plugins steeds up to date blijven. Omdat de software open source is en zo populair kan u zelf heel makkelijk de inhoud beheren in de toekomst.

Website zelf maken

De software die ik inzet is open source en dus toegankelijk voor iedereen. U kan er echt wel zelf prima mee aan de slag. Het vinden van een goed thema en interessante plugins die prijs/kwaliteit correct zijn, vraagt wel de nodige tijd en effort maar ik geef u hier en nu al graag enkele gouden tips. Ga voor het Astra thema en werk met de nieuwe Gutenberg Editor. Het team van Astra heeft daar ook al een hele mooie set block voor gebouwd. Installeer en configureer de RankMath plugin zodat je website goed gevonden wordt. Lukt iets toch niet meteen dan sta ik u graag bij voor 1 euro per minuut.

Scroll to Top