Wagtail websites

Wil u uw website bouwen met Wagtail of heeft u hulp nodig, ik sta graag tot uw dienst!

Wat is Wagtail?

Wagtail is een open source CMS, zoals WordPress maar geschreven in Python (momenteel de snelst groeiende programmeertaal), gebaseerd op het Django framework. Het is niet zo toegankelijk voor een leek zoals WordPress maar het is veel krachtiger o.w.v. zijn eenvoud.

Waarom bouw ik ook websites met Wagtail?

Hoewel WordPress toegankelijk is voor een leek, is het uiteindelijk helemaal niet zo (super)eenvoudig om dingen voor elkaar te krijgen. Dit zal al een heel pak beteren door de introductie van de Gutenberg editor maar toch blijft er wat wringen voor mij. Het onderscheid tussen pages, posts en categories vind ik onnodig moeilijk. Hier schreef ik er meer over.

De klanten waarvoor ik werk, kleine ondernemers hebben andere dingen aan hun hoofd dan zelf klussen aan een site. Het is al heel wat als ze de tijd vinden om zelf de inhoud aan de site toe te voegen en te onderhouden. Sowieso moet het CMS dus gebruiksvriendelijk zijn om dit te doen en dat is Wagtail zeker, met zijn duidelijke, eenvoudige interface. Alle layout werk is toch voor de ontwikkelaar en dan is Wagtail een feest om mee te werken.

Scroll to Top