Over o.s.admin

Beste lezer, ik ben Els, een 15-tal jaar aan de slag geweest als software ontwikkelaar en ik startte een tijdje geleden een eigen bedrijfje op rond open source software diensten, omdat ik van 2 zaken heel overtuigd ben ...

> Enerzijds heb ik ondertussen kunnen ervaren hoe krachtig "open source software" is. Software bouwen zonder dat open te trekken naar de buitenwereld, is gewoon niet meer van deze tijd. "Samen staan we sterk", geldt ook hier meer dan ooit.

> Als dochter/zus uit een zelfstandig gezin heb ik ook gezien dat "open source software" jammer genoeg heel ongekend is. Terwijl nu net deze software voor een (kleine) zelfstandige de deur open zet naar het bereiken van grote doelen.

o.s.admin oftewel "open source administratie" leek me een betekenisvolle naam voor mijn vennootschap. Het gaf me ook zeker de ruimte om een weg te kiezen binnen het oneindige aanbod van open source software en die heb ik ondertussen gekozen ...

Als er nu 1 stukje software is dat we in deze tijden als ondernemer nodig hebben, is dat een website of webshop. Ok, wat bestaat er zoal in het open source wereldje om een website/webshop te bouwen? Waaw, het lijstje stopt niet en wordt ondertussen alleen maar langer ... maar eentje prijkt aan de top, WordPress! Moet ik deze CMS zomaar volgen, dan? Nee, aan alles zijn voordelen en nadelen verbonden, maar er is wel een reden voor het succes van WordPress of natuurlijk meerdere redenen want WP is ... (mits de nodige plugins)

> SEO vriendelijk

> gebruiksvriendelijk

> voorzien van ontelbare (gratis) thema's (looks)

> voorzien van heel wat documentatie

> functioneel zeer uitbreidbaar (Bedenk maar een extra functionaliteit en het bestaat al wel.)

> database technisch zeer eenvoudig

En dus koos ik voor WordPress en ..., wel, het is heel boeiend, zelfs veel meer dan ik verwacht had! Er zijn zoveel mensen wereldwijd betrokken, er wordt zoveel over geschreven en zoveel moois mee gebouwd. Voor de mensen achter het thema en de plugins waarmee ik tot hiertoe werk, heb ik alleen maar lof! Ze staan voor elke vraag elke dag klaar, ergens aan de andere kant van de wereld.

Dus WordPress voor websites/webshops maar ... als u start met een webshop is een goede integratie met uw bedrijfsbeheer- en boekhoudingssoftware een absolute must en is het misschien wel het overwegen waard om een stapje verder te gaan dan WordPress en te kiezen voor Odoo. Kiezen voor WordPress of Odoo, lees het hier.

De keuze voor een partner die uw website of webshop zal maken en onderhouden is net zoals in heel wat andere domeinen, geen eenvoudige opgave. Daarom laat ik u graag kennis maken met mijn kijk en visie op een aantal vragen die je je kan stellen rond het bouwen van een website. Net zoals de software waarmee ik werk, ben ik zelf ook heel graag open en transparant over mijn aanpak en wat u van mijn diensten mag verwachten.

Scroll to Top